Storm -En tankedump

Alla inlägg under januari 2010

Av storm - 16 januari 2010 22:45

 min flux-kapacitor behöver inga vägar spår där den ska, dock krävs det one-hundred-and-twenty miles 'n hour, one-six-point-oh-kilovolts och korglutning! Och kaffe, ja..

Av storm - 15 januari 2010 18:06

Chico, ja.. Jag tog mig först till min dealer för lite droger. ELFA, alltså.. X antal meter mkux till mitt senaste bygge.

Promenix till Hgl lite sådär lagom. Eftersom SJ har "läge orange" på sin trafik (vid "läge rött" står allt still) kan jag väl lika gärna dra på mig årranscha kläder också, typ. Klargör några X2:or och ett loktåg, äter lunch middag.. slött..

Har inte fått mitt jobb för morgondagen men kommer att chicka ur på söndag..

Av storm - 14 januari 2010 21:57

Jaha, då var man certifierad för ytterligare ett år med modulras, lokbränder, fastfrusna bromsar och evakueringar!    Fick 87% rätt på provet vilket innebar tre felaktiga svar varav samtliga var slarvfel.. ajaj..

Denna gång hade det tråkigaste momentet blivit utbytt mot en frågequiz mod. Jeopardy: Termerna! Riktigt kul var det, dock blev vi alla sjukt ägda av gammel-gurun Fura som plockade i stort sett alla frågorna! Hade äran att få sitta bredvid honom och snacka om alla gånger jag ringt upp till driften när han suttit där med alla mina konstiga fel på saker som aldrig går sönder (i vanliga fall).

Sedan har dom ju den där OS-kocken i frösundavik som lagar maten! Ujujuj! Var på väg att spricka efter lunchen.

Nähepp, tillbaka till verkligheten! I helgen har jag lovat bort mig till arbetsgivarens förfogande pga en katastrofal felplanering å min sida gällande vissa skeenden helgen därpå. Därför ska jag imorgon utföra en favorit-i-repris(trumvirvel): Chico!

wheee!

Av storm - 12 januari 2010 20:12

Tog emot en X40 som ankom till spår sju från Västerås, sent..

Körde denna till Falun helt utan ens en hicka från vare sig mig, tågsättet eller ens nån resenär(?) Hade tre ledsna mellandörrar som enda felen på hela enheten(?)

Jag höft-parkerade lite sisådär på spår 2 (siktade på en metertavla som gällde för spåret bredvid, såg jag efter jag stannat), hur lång var enheten nu igen?

Lagom lång, skulle det visa sig.

Tog en promenad runt sjön, sedan körde jag hem tåg 31 till Cst. Bortsett från ett rådjursarschle som precis hoppade ur spår var även återresan hickfri!(?) Jag var tämligen trött efter en dålig-sömn-natt så jag var glad för den tråkiga dagen.. Nu börjar jag förstå hur normala lokförare har det.  

En rundgång på spår åtta senare sitter jag på tuben västerut.

Imorgon ska jag köra skolbänk i Frösunda, JTF.. Gäller att ha modulen tungan rätt i mun då, passa sig för stoppande fel osv..   

Av storm - 10 januari 2010 23:45

Tog emot en försenad X2:a på spår 18b som kommit från Götet. En annan X2:a kom in på 17b och skulle vändas där för färd mot Sundsvall vilket direkt ledde till förvirring. För mig alltså eftersom jag, som vanligt, väntar på Euromaint och städningen att följa med upp till E- alt C-gruppen. Städ skulle möta upp på C-gruppen, check. Vänder i Charlesburg och rullar ned till forneringsplattformarna vid Norra bantorget där städ och Lsg är beredda. Min telefon ringer, ett smått förvirrat samtal påbörjas (personen på andra sidan måste hela tiden vända sig till kollegan för råd odyl.) som handlar om mitt tåg och att nån vill stjäla det! Mitt i samtalet dör min telefon tvärt.. glömt att ladda? Jag är så van vid dom där smartphone-batterilivslängderna där man i stort sett måste ladda varje dag att jag helt glömt min jobbtelefon i över en vecka.. Skyller på nyårshelgen.. just det.. Hittar ett uttag under biträdesplatsen och ringer upp igen.

Mitt tågsätt (2022) ska nu åka tillbaka till Götet och inte alls till Malmö, jag ska förhoppningsvis få ett eget tåg nångång vid min avgångstid sisådär.. hmm.. Fan, denna enhet som är helt tom i FIS och fint fungerande och väl chico-lajst.. Dessutom har jag även kört den från Ke till Nbt utan körplan tydligen, eftersom den blivit omdöpt utan mitt vetande där.. Jag ringer dock fjärren och meddelar dom detta och får växla ned till spår 11b ..där jag blir ringer fjärrrren igen för att fråga varför jag inte får köra ända fram till 11a? Får något halvsnorkigt svar om att det minsann är skyltat till 11b, så det så! Jag förklarar att detta är egentligen tåg bläp, inte blupp och att jag inte har nån sån där skylt inne i förarhytten (vissa kan liksom inte sitta och sms:a Tydal hela tiden), därför ringer jag innan jag släpper på dörrarna så det inte blir fel.

Tar emot 2034 strax efter min egentliga avgångstid på spår elva, denna enhet har FIS:en full och har tillåmed blivit resettad på väg ned till Cst! Två avstängda bromsar och en avstängd magnetskena.. ajaj..   

Medan jag gör klart för avfärd hoppar huvudbrytaren ur två-tre gånger och ännu fler feltitlar dyker upp i felindikeringssytemets lilla svarta skärm.. Denna X2:a behöver en lång semester eller kanske en rejäl slaktmask modell fälthaubits  

Jag har nu seriösa funderingar kring chansen/risken att överhuvud taget komma fram..

Svårmodet släpper lite när vi lämnar Stockholm södra bakom oss, kommer tillbaka när jag gör min retardationskontroll. Jupp två bromsar avstängda, det märktes.. Jag ligger inom säkerhetsramen. Ganska precist.

I Järna blir det en feltitel till i FIS:en, denna är stoppande och står utskriven som Säkerhet! Det är fel på en dörr, självklart i manövervagnen. En ilsket röd lampa börjar blinka i tablån, den släcker en grönskinande kollega strax ovanför och vips är pådraget blockerat.. Jag stannar bortom plattformarna så ombordarna kan köra dörren ett par gånger, stänga den och sedan även stänga av den! Jag kör sedan som en tjyyv och lyckas minska på förseningsminuterna till någotsånär respektabla sexton vid Flen och det obligatoriska "4H" där..

I Kimsta fylls det på i FIS, denna gången är det Korglutning som inte vill luta mer än 7⁰ pga all snö och is som packat ihop sig.. Ankommer Lp tjugonånting sen och går till rastlokalerna..

Tåget från Malmö är även det sent, så min rast blev endast förskjuten, inte beskjuten.. sjysst.. på nåt inte-så-sjysst sätt, liksom.

Resan till Cst blir nästintill helt utan incidenter bortsett från att jag lyckas observera inte mindre än tre rävar i och runt spåret! (Körde inte på någon, alltså)

Vid ankomsten till Stockholm södra är det som om X2:an får akut hemlängtan eller tappar förmågan att "hålla sig" eller nåt för nu börjar fan samtliga ilskna lampor att blinka och brytaren och moduler sticker hit o dit! Jag frirullar in på spår 17b (tur med signalerna) och börjar min psykologiknapptryckningssession där.. Nån "chopper" har tydligen givit upp (Hkp? HD? ADHD?) och gjort en omröstning bland de övriga systemen med följden att inget nu fungerar samt en av modulerna gått hem (sur) för dagen. Jag rullar ned den till Hgl på endast en modul (plus dom system som jag lyckats skrapa ihop) och lämnar över problemet X2:an på Euromaint, klockan är ett på natten och jag vill krypa i säng, inte resetta diskbänkar! (tro't eller ej)

Får även en kort instruktion om hur avisningssystemet på spår trettish fungerar..

Av storm - 7 januari 2010 22:30

Dagens DalaHäst skulle till Falun. Det är seriös kaos denna dag, som vanligt. En olycka i Säby/Bergsbrunna gör att det mesta som passerar Uppsala blir seriöst försenade. Jag står på plattformen vid spår sju/åtta och väntar på mitt tåg, även detta rejält försenat. Jag är dock inte orolig alt. stressad eftersom jag ska spendera strax över en timme på samma tåg i bevakande av bromsen, att ingen grämlinn kommer o lägger vantarna (klorna?) på den. Tåget kommer till slut, jag kan inte göra rundgången ännu eftersom det även står ett nedbackat tågsätt på spår sex som ska avgå om trettio minuter. Mitt svartlok för dagen har fått felaktiga filtervillkor förreglade (SmS-körning, någon?) med nedsatt maxpådrag (bland annat) som följd. Jag tar ned och tar ur, stänger av batteriet i nån minut. Vid uppstart är FIS:en ren och fin från fel och mina telefilter verkar fungera. Gör en rundgång till slut och får allt att lira i andra änden.

--

I Bistrovagnen är kaffebryggarn (coffequeen) trasig! Katastrof! Jag funderar på att ställa in avgången! Då ringer bistroavsvarige Lsg för lite understöd i form av termosar! Puuh..   

Den lilla bryggaren fungerade dock och jag klämmer in min mugg mellan filtret och tillbringaren för lite extra-vergine-pre-kaffe-asfalt! Yum!  

När jag ska till att passera just Säby, lite senare, är det inte då någon som springer på spåret just där?! Jag som inte var på helspänn inför den passagen redan! Sedan passade tyfonen på att få ont i tratten precis då också, jag håller ned pedalen konstant tills det kommer ett acceptabelt ljud ur den vilket råkar sammanfalla exakt med spårspringarens position som får ett bröl rakt i örat.. ajaj..

--

Signalen/växeln/balisen vid Vhy1/2 har strulat tidigare, denna gång är det inget "strul". Den går om i stopp precis framför och lyser ilsket rött när jag blåster förbi den i strax över hundra. Jag stannar med ett ryck precis jämte den X40 som senast gick över växeln i bortre änden på mötesstationen (träffdriftsplats?). Plockar fram min tjugoetta och ringer fjärren som inte alls verkar vara sugen på mer pappersarbete.

--

Ankommer Fln kanske tjugo minuter efter tidtabell vilket jag är rätt nöjd med trots allt.

--


Tåget mot Cst har en extra vagn mot vad man är van med och är precis tvåhundra meter långt vilket kommer ge mig huvudbry vid vissa stopp, misstänker jag..

Dock har den avlöste förare glömt att dra på hyttvärmen i bakhytten (arrg!)   så jag får göra rundgången iklädd prasselkavajen (mit nya namn på våran vinterjacka) och pucko-mössan.

Strax innan infartsförsignalen till Snb klipper jag, vad jag tror är, en katt med ett 'plink' i plogen.. ringer fjärren om detta strax innan det är dags att bromsa inför växlarna i Avesta Krylbo.

I Sala skulle vi ha haft samtrafik med en Regina. Jag hinner se dess bakljus precis när jag stannar på "fel" spår..

Sedan utbryter stor förvirring när alla som blivit lovade att komma med denna västeråsmotorvagn står som frågetecken på plattformen. En buss blir beställd och vi rullar vidare, nu rejält försenade (igen)

--

I Arlanda tas vi över på högerspår för en omkörning av en örebro-X40, sedan gasar jag på för att lyckas köra in lite tid på hundrasextiosträckan mellan skavstaby och Solna.

Rullar in loket, efter avhängning, på spår B13 där jag samspråkar lite med en lokreparatör. Skämtar lite om X40, gråter lite över X2 och gläds över Rc, typ.. sedan hemdags!

--

Sa jag det förresten, igår ringde fackordförande mig för att diskutera min nominering till skyddsombud!?

"nomi-vadåför-utbud?" utbrast jag!

Tydligen har någon nominerat mig till skyddsombud, sedan har alla inblandade förutsatt att jag vetat om det och skrivit in mig.. hmm..

Denna dag ringer en annan facklig person för att bekräfta alt. plocka bort min nominering. Det var ju ett tag sedan man gjorde nåt fackligt så det är väl dags igen, antar jag..

Jag tackade ja.

Av storm - 6 januari 2010 23:01

Dagen börjar med en fyra timmar lång passresa till Mora, där jag får ringa nåt sorts journummer för att bli insläppt på hotellet och min en-och-en-halv timmes "rast" innan körpasset tillbaka till Cst börjar.

 

Min SJ-vinterjacka blir helt stel och börjar prassla oroväckande i kylan, det är tjugosex minusgrader. Jag tar av den för att göra en manlig från och tillkoppling (min avlösande förare kör snällt runt loket) med armhävningar som uppvärmning   najs med lite riktig vinter!

Tåget tillbaka går som sjutton, jag är tidig till alla stopp. Kvällens bubblare blev stoppet i Djurås där jag ropar ut lite försiktigt att jag förhoppningsvis ska kunna lyckas "pricka" plattformen med de två främsta vagnarna (kort plattform modell mjölkpall). Gör sedan ett kungligt lossa-ut-precis-rätt - stopp med första dörrparet millimeter-exakt vid bortre plattformskanten som en rackarns såndär tåmmahååk! Givetvis med sovvagns-ryckfri-slutkläm..

Övriga stopp på Mora-grenen ska vi dock ikke tala om..

Vi rullar in i Blg riktigt tidigt och jag ropar ut att om man vill gå ut och göra snöänglar så är detta en bra tidpunkt.

--

Får ett dubbel-balisfel i infarten till Sala, perfa att ATC släcker ned lagom till alla övergångar, växeldvärgar och huvudsignaler som finns där..

I Morgongåvatrakten såg jag en vit kanin skutta förbi(?) Tillräckligt med kaffe, någon?

Sedan går det undan, må jag säga. Jag var nog en av de enda denna kväll som faktiskt var fem minuter tidig in i Cst. Fjärren blev så chockad att dom glömde lägga grönt vilket gjorde att jag nästan blev sen istället..

Imorgon ska jag tillbaka till Dalarna, fast då blir det Falun istället.. Fortfarande Rc dock   

Av storm - 4 januari 2010 22:15

Tåget är sent från Hgl, det är felvänt (jayy!!  Älska manövervagn) och fullt med fel.. jaja

Jag kör iväg mot Lp, tåget ska till Pbh. I Sst får jag punktering! Nej jag äm nått shitting juu! Bistrovagnen har fått punktering på den sekundära fjädringen! (en luftbälg som ser ut som ett bildäck ungefär)  Som konfirmation på detta klagar även FIS:en på att kompressorn har lång gångtid lagom till stoppet vid Flb. Tacka fan för det om det är punka! Denna bälg ser till att man får en mjuk rajd, när den fungerar, på en X40 är den av billigare snitt (stålfjädrar)

Ombordarna anser även att gångegenskaperna har försämrats markant.. Sån tur att sånt här oftast verkar hända i Bistron, så alla kan få ryggskott samtidigt som kaffestänk på kravatten. (nu vet jag inte hur ett ryggskott kan hoppa upp i kragen bara sådär, men vem vet..)

Efter oräkneliga ofällda bommar, röda signaler, enkelspårsdrift och nästintill-fatala-uppslutningar av S.F.D:s ankommer jag Linköping, en timme och tio minuter efter tidtabell! Men jag ankom iallafall..

--

Hinner skicka i mig matlåda och lite kaffe sedan tar jag plats i nästa diskbänk norrut. Jag hinner inte ens lämna Lp innan min första nätströmriktare i min andra modul ger upp och övertygar densamma att strejka.. Resettar i Norrköping och kommer iväg igen.. Jag har lite musik i min telefon som jag lyssnar på i mörkret, för att pigga upp lite. När jag laddar spelaren med musik så för jag inte över enskilda låtar. Inte ens skivor utan mappfamiljer! Därför blev jag något överraskad när en låt från soundtracket till åttiotalsserien "Robotech" började spela i örat! En varm känsla spred sig inom mig och jag kände att nu kommer Roy Focker och liksom fixar alla trasiga moduler! Eller så beordrar Kn. Gloval en s.k "Modulär transformation" för att just komma tillrätta med alla borttappade diton.. Skönt att bara göra en späjs fåld och landa på spår sjutton, med en rejäl tugga Linköping med på köpet..

..Oj vad jag är uttråkad, men jag var tametusat i tid in till Cst denna gång! Tacka unge herr Hunter för det!

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skapa flashcards